Tour de Pécs

Legyen kezdő vagy profi válogasson meghirdetett versenyeink közül és
jelentkezzen, hiszen a részvétel a fontos!
Nevezés

Rólunk

2015 - a 17. versenyévad következik

Az országúti kerékpározásnak, bár nem vagyunk nagyhatalom, mégis komoly hagyományai vannak Pécsen. Sokan emlékeznek versenyzői pályafutásukból olyan híres ellenfelekre, mint Rajnai György, Hirth István, Sturm Ernő vagy éppen a Dévai család több tagja. Erre a hagyományra építve rendezzük meg immár tizenhatodik alkalommal ezt az igazolt és hobby kerékpárosoknak is szóló, népszerű versenyt.

Ebben az évben 7 szakaszon lehet küzdeni az érmekért és összetett verseny pontjaiért.

Akik nélkül nem valósulhatnának meg a versenyeink:

a támogatók, akik több éve önzetlenül anyagi és természetbeni hozzájárulásukkal segítenek abban, hogy Magyarország talán legszínvonalasabb többszakaszos országúti kerékpárversenyét megrendezhessük.

Szűkös anyagi lehetőségeink megoldásában az alábbi támogatók vesznek rész 2015-ben:

Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége

Csofém Épületgépészeti Szakáruház

Duplex Rota Nyomdaipari Kft.

Fotoplus Kft.

Grawe Életbiztosítási Zrt.

Kilátó Presszó Étterem

Pécsi Sörfőzde Zrt.

Közreműködő, támogató önkormányzatok:

Pécs

Feked

Komló

Orfű

Villány

Főszervező és versenyigazgató: Herke Szabolcs

Felelős rendező:

Herke Szabolcs

Tel.: +36-30/264-5860

A sorozat rendezője: Mecsek Maraton Team Sportegyesület

Bemutatkozó:
A Mecsek Maraton Teamet 2014 januárjában alapította egy Pécsen és környékén élő, sportolni szerető baráti társaság azzal a céllal, hogy minél több embert buzdítsanak az egészséges és sportos életmód folytatására. Bár az egyesületet mindössze tizenhárman alapították, a lelkes hozzáállásnak köszönhetően mindössze egy hónapon belül 45-re nőtt a tagok száma, 2014 év végére pedig elérte a 146 főt, jelentősen túlszárnyalva az eredetileg kitűzött, 80 fős célt.

Túlszárnyalva az év elején kitűzött céljainkat, 2014-ben több mint 100 rendezvényen indultunk összesen 517 résztvevővel. A Nagyatád ExtremeMan Országos hosszú távú triatlon bajnokságon rekord számú, 41 fős nevezéssel képviseltük az egyesületet. A hazai események mellett 13 külföldi hegyi- és országúti kerékpár, terepfutás, illetve triatlon versenyen is jelen voltunk.

A sportegyesület elsősorban a kerékpár, futás, úszás, valamint duatlon és triatlon sportágakat fogja össze. A kerékpár esetében a hegyi (XCM, XCO, downhill és four cross), az országúti (időfutam, maraton és hegyi), valamint a cyclocross szakág is képviselteti magát, míg a futók közt aszfalt és terepfutók is megtalálhatók.


weblap: www.mecsekmaratonteam.hu
facebook: www.facebook.com/MecsekMaratonTeam

A versenybíróság elnöke : Hirth István, sokszoros magyar bajnok és egykori válogatott versenyző

Médiatámogatók:

Dunántúli Napló

Rádió 1